Okulumuz Hakkında

7 ARALIK İLKOKULU
Namık Kemal Mahallesi 7 Aralık Sokak No.17 Kilis/ Merkez
0 348 813 59 93
0
https://7aralik.meb.k12.tr
 Fotoğrafı

VİZYON

Anayasamızın başlangıcındaki temel ilkelerine dayanan demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren yurttaşların yetiştirilmesi; · Bütün öğrencilerimizin ATATÜRK ilke ve inkılaplarına bağlı, Türk Milli Eğitiminin amaçlarına uygun; bilgili, becerili, kendine güvenen, öğrenmesini bilen, çağımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve becerilerle donatılmış bireyler olarak yetiştirilmesi; · Okulumuzda eğitim ve öğretimi temel ihtiyaç olduğu bilincinin yönetici, öğretmen, öğrenci ve veliler tarafından bilinmesi ve bu doğrultuda azami gayret gösterilmesi; · Okulumuzun araç, gereç ve donanım açısından çağdaş standartları yakalaması;

MİSYON

Öğrencilerimize; ATATÜRK´ÜN Türk ulusuna hedef olarak gösterdiği "çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkmak" ülküsü doğrultusunda Türk Milli Eğitim ve Öğretiminin önemi öğreterek, çağdaş, yenilikçi ve etik değerlere saygılı yeni nesiller yetiştirmek. · Sosyal ve ekonomik yönden yetersiz bir coğrafyada ilköğretim düzeyinde eğitim veren okulumuzun; kendine yeten, çalışkan,sanata yatkın,vatansever insanların yetiştirilmesi gibi bir misyonu vardır. · 7 Aralık İlkokulu olarak biz; çevresine bilgi ve ışık kaynağı olan, devletin ve milletin yılmaz bekçileri, yüzü aydınlığa dönük genç nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz.

BAŞARILAR

Okulumuz 2.sınıf öğrencisi Elif Yağmur KEPEKÇİ 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yapılan resim yarışmasında Kilis il ikincisi olmuştur. Piktes Projesi kapsamında düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin Kuruluşunun 101.Yıl Dönümü Kapsamında Milli ğitim Bakanlığı Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi (PİKTES) Projesi Tarafından Uyum Sınıfı Öğrencileri Arasında Düzenlenen Resim Yarışmasında 3 UYUM A Sınıfı Öğrencimiz İslem HAZNE İl Birincisi olmuştur. 3.sınıf öğrencimiz Sana Al İbrahim, Yeşilay´ın düzenlediği Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışmasında şiir kategorisinde il birincisi olmuştur. Okulumuz 4/A sınıfı öğrencisi 2022 yılı 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla yapılan Satranç Turnuvasında il üçüncüsü olmuştur. Okulumuz 1/B sınıfı öğrencisi Leen AL SEN, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlediği yarışmalarda, Resim alanında il ikincisi olmuştur.
Öğretmen :31
Öğrenci :599
Spor Salonu :1
Fen Laboratuvarı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :850
Öğretim Şekli :Tekli öğretim ilkokul

Öğretim Şekli

Tekli öğretim ilkokul

Ders Başlama ve Bitiş

08:00 12:00

YABANCIDIL

İngilizce

Isınma Şekli

Doğalgaz

Servis Bilgisi

Yok

Bağlantı

ADSL

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

İl Merkezi

Yerleşim Yeri Bilgisi

Namık Kemal Mahallesi 7 aralık Sokak No:17 Kilis/Merkez

Sportif Etkinlikler

Bilimsel Etkinlikler

Proje Çalışmaları